Serum untuk pemulihan rambut: struktur, jenis

Dalam trichology dan kosmetologi, istilah "serum" biasanya memahami sebagai cara yang mengandungi dalam komposisi pelbagai komponen yang berguna. Ini menyediakan bahan-bahan lokal kesan permohonan dan mampu untuk aktif menembus kulit, menyebabkan yang mendalam perubahan positif. Kualiti penjagaan tidak hanya meningkatkan melihat keriting, tetapi untuk bekerja di masa depan. Bergantung pada tujuan anda serum untuk rambut punya komposisi yang berbeza. Mereka boleh terapi, merangsang, pelindung kilauan atau menggiatkan dan melicinkan.

serum untuk pemulihan rambut

Komposisi

Baik hydrating serum untuk pemulihan rambut termasuk komponen berikut:

 • keratin dan derivatif;
 • elastin;
 • phospholipid;
 • minyak;
 • larut air sutera;
 • panthenol;
 • itu silikon.

Lebih banyak bahan alami yang ada di serum, semakin tinggi harganya. Kosmetik murah biasanya mengandungi kebanyakannya bahan-bahan tiruan. Kelemahan adalah bahwa mereka bisa menyebabkan alergi, kehancuran semua usaha untuk menjaga keriting.

Permohonan peraturan

Serum yang sesuai untuk permohonan untuk kering atau rambut lembap. Bagaimanapun, meningkatkan kesan menggunakan diperhatikan dalam kedua kasus. Kosmetik untuk perlahan-lahan tersebar di seluruh permukaan rambut, tidak lupa tips. Tidak digunakan terlalu banyak serum, terutama jika ia mengandungi sejumlah besar silikon. Ini boleh menyebabkan ikatan rambut, menyebabkan kesan kepala kotor.

Cara untuk mengembalikan semburan rambut di beberapa jarak dari akar. Selepas menggunakan anda perlu menunggu sekurang-kurangnya 3 minit untuk komponen aktif mula bertindak. Kemudian, anda dapat mulai bertelur. Anda perlu untuk pra-langsung rambut yang aliran udara sejuk. Ini akan membantu untuk menetapkan nutrisi dalam struktur keriting.

Serum untuk pemulihan rambut tidak menyebabkan ikatan dan membuat kesan sehingga mencuci seterusnya. Kebanyakan mereka tidak memerlukan membilas. Kecuali adalah serum-tudung EstelOtiumMiracle "Segera pemulihan". Ini adalah alat yang digunakan untuk rambut segar, dibenarkan untuk berdiri untuk beberapa menit, kemudian mencuci off.

Mampu serum untuk pemulihan rambut

Sering ke hidrat dan memulihkan keriting mengesyorkan profesional alat jenama kapous – dua-fasa serum DualRenascense. Ia mengandungi kompleks silikon, menyelubungi rambut dan dengan itu melindungi mereka dari suhu tinggi, sinar UV, debu, pigmen. Juga dalam komposisi serum kapous adalah statik. Mereka tidak memberikan rambut elektrik, terutama di musim sejuk.

Secara Umum, komposisi dua fasa serum dari kapous dikuasai oleh buatan sambungan. Berguna bahan alami produk kosmetik ini larut air keratin. Ia juga boleh melindungi rambut anda dari luar dan dalam, menguatkan mereka.

murah dadih

Satu lagi peduli keriting – serum avon "pemulihan Segera 7". Dalam komposisi yang kompleks sintetik silikon dan minyak silikon mempunyai kesan melindungi. Serum "mengembalikan 7" berisi bahan khas untuk perlindungan terhadap tindakan agresif cahaya ultraviolet. Tidak seperti analog tanda kapous, avon lebih komponen yang berasal dari alam. Di antara mereka adalah sambungan berikut:

 • minyak yang diperoleh dari benih-benih khas tumbuhan;
 • rumput laut ekstrak (rumput laut);
 • coumarin.

Minyak dan rumput laut ekstrak dalam serum "mengembalikan 7" yang diperlukan untuk melembutkan, moisturise dan menyuburkan kulit dan rambut. Coumarin memberikan kenderaan bau yang menyenangkan, menyediakan kestabilan untuk aroma.

Bagaimanapun, serum "Segera tindakan 7" tidak sempurna. Ia mengandungi kimia yang berbeza odorants, salah satu yang adalah rasa yang istimewa adalah dilarang di EU. Di samping itu, serum "mengembalikan 7" banyak sintetik antiseptik dan pengawet. Potensi bahaya sebatian ini adalah yang mereka boleh menyebabkan alergi.

Walaupun serum DualRenascense, "pemulihan Segera 7" dan mereka rakan-rakan murah dikuasai oleh buatan komponen, mereka agak efektif dalam berurusan dengan kerosakan dan bercabang. Bajet kosmetik adalah baik untuk melindungi rambut dari berbahaya kesan yang disebabkan oleh panas, iklim, permed, tindakan penerus.

Serum premium

Premium serum untuk pemulihan rambut kaya dengan komponen semula jadi. Ia mengandungi:

 • larut air sutera;
 • minyak tumbuhan tropika;
 • vitamin.

Dana tersebut dapat digunakan untuk masa yang lama, mereka mempunyai kesan terkumpul. Premium produk rambut, tidak hanya memberikan yang baik luar kesan yang digunakan, tetapi juga sesuai untuk rawatan yang berpanjangan rosak keriting.

Serum India Minyak Rambut Serum jenama KeSARI mengandungi:

 • kunyit;
 • asli minyak jojoba dan buckthorn laut;
 • vitamin E.

Komponen ini memberikan rambut kelancaran, Bersinar, memelihara mereka, melindungi dari kerusakan dan melembutkan.

Serum-semburan dengan minyak, Jasmine minyak dari Oscar Blandi, di samping pelbagai silikon dan diperkaya dengan vitamin E dan almond. Produk melindungi rambut dari haba kerosakan, menghalang dari berpusing, juga, menyuburkan dan memberikan asli Bersinar tanpa seberat keriting.

Mantap juga:

 • berlian serum Platinum Berlian Mewah Serum dengan platinum (Miriam Quevedo);
 • regenerasi ekstrak dari Shiseido dalam bentuk ampul;
 • serum tindakan yang sama (Serum Reparateur) jenama LOccitane untuk kulit sensitif.

Dalam alat ini, ada tiruan wangian atau pengawet, komposisi mereka adalah yang paling dekat dengan alam dan kaya dengan bahan-bahan yang lazat. Jadi, berlian serum mengandungi caviar untuk memulihkan dan melindungi keratin.

rambut penjagaan

Pasaran moden kosmetik kaya dalam pelbagai cara rambut peduli produk dari murah untuk mahal. Memilih semua kepelbagaian ini mengembalikan serum untuk keriting, anda harus membayar perhatian kepada keadaan. Kosmetik asli adalah lebih mahal, tetapi lebih dan sesuai untuk penggunaan jangka panjang. Bagaimanapun, cara untuk pemulihan rambut tidak selalu membantu untuk menghadapi masalah yang sedia ada. Jika makeup telah tiada kesan, ia adalah bijak untuk berjumpa doktor.

17.10.2018