Bagaimana untuk memulihkan rambut asli kilau di rumah

Moden kecantikan industri hari ini menawarkan banyak peluang untuk memulihkan sihat Bersinar untuk rambut: protein rawatan, melapis, dan banyak lagi. Ini pasti keluar untuk orang-orang yang adil seks, yang mempunyai perlu kemudahan fizikal. Seperti yang anda tahu, prosedur ini tidak murah, tapi kesan hanya berlangsung selama dua bulan. Maka kamu harus pergi ke salon untuk baru dos bahan kimia. Berterusan serangan kimia semacam! Dan apa tentang orang-orang untuk siapa itu adalah kenikmatan tidak mampu atau cetek alergi pada obat? Atau hanya, itu peningkatan rambut yang tidak sesuai?

Mencuci

Mengembalikan rambut – di mana untuk memulai?

Rambut oleh alam semula jadi ini harta Bersinar. Bawah keadaan tertentu ini harta tamat. Oleh itu, adalah diperlukan untuk membuat "suasana" untuk rambut anda, di mana kehilangan cahaya akan diminimumkan. Rambut, seperti apa-apa bahagian badan yang perlu hati-hati. Untuk kehidupan mereka dan pertumbuhan yang anda perlukan peredaran yang baik, udara segar, urut, makeup unsur-unsur yang hilang dan mineral. Ini boleh menjadi mudah dicapai di rumah.

Seperti yang anda tahu, perhiasannya adalah hasil kesihatan rambut. Jadi, anda perlu untuk memulihkan mereka yang rosak struktur. Kadang-kadang ini cukup untuk mengatakan selamat tinggal kepada membosankan warna. Memulihkan struktur rambut kadang-kadang mengambil dari beberapa minggu untuk beberapa bulan, tetapi ia berbaloi!

Jadi, hal pertama yang kau perlukan untuk mulakan dengan penjagaan.

  1. Cobalah untuk mencuci rambut anda setiap hari. Syampu mengandungi alkali, yang kering rambut, membuat mereka nipis dan tidak bermaya. Ini adalah sangat berbahaya untuk rambut rosak, yang tidak hanya memecahkan disebabkan oleh komponen alkali, tetapi juga aktif jatuh keluar.
  2. Cuba untuk gunakan syampu dan dingin berdasarkan komponen semula jadi.
  3. Cuci rambut anda dalam air panas. Suhu yang tinggi mempunyai kesan yang sama negatif seperti lye.
  4. Menyisir rambut, menggunakan sikat, hanya dibuat dari bahan alami.
  5. Jika mungkin, tidak menggunakan Pengering rambut dan lain-lain pemanas elektrik.
  6. Jangan meletakkan keras untuk bereksperimen pada rambut. Ini digunakan untuk semua jenis bahan kimia rawatan dan sebagainya.
  7. Makan yang betul. Diet anda harus mengandungi semua penting makro dan atlit. Saya cadangkan untuk menggantikan cokelat dan gula-gula buah-buahan kering: buah ara, aprikot, prun. Bersandar pada kacang dan kacang-kacangan.
  8. Cuba untuk menghabiskan lebih banyak waktu di luar rumah, untuk menghirup udara segar. Seperti yang anda tahu, bandar suasana yang sangat berbahaya bukan hanya untuk rambut tetapi juga untuk seluruh badan.
Rambut topeng

Peraturan-peraturan ini mudah akan membantu rambut anda untuk melarikan diri dari tekanan dan mula berjuang untuk hidup. Kemudian mereka hanya perlu sedikit bantuan dan Bersinar semula jadi tidak jauh!

Topeng penghidratan dan fu untuk rambut

Tanah liat biru

Sejak zaman kuno, tanah liat yang digunakan dalam tujuan perubatan. Tanah liat biru sangat baik untuk rambut. Ia menormalkan peredaran darah dalam tisu, kerana rambut yang mula masukkan semua elemen yang diperlukan dari badan. Komponennya juga menyuburkan dan menguatkan rambut akar, memberikan Bersinar dan silkiness.

Untuk menyediakan topeng, mengambil tanah liat biru dan air panas. Mencampur bahan-bahan ini dan GOSOK yang terhasil ke rambut akar. Membungkus kepala dengan beg plastik, dan atas dengan handuk. Setelah satu jam membilas rambut dengan air panas. Itu adalah disarankan untuk melakukan topeng ini dua kali seminggu.

Topeng aloe

Al dipanggil farmasi dalam bentuk kecil. Ia digunakan dalam industri kecantikan seperti yang utama dan tambahan komponen untuk persediaan pelbagai produk kosmetik. Bagaimanapun, kecekapan al bertambah beberapa kali jika digunakan dalam bentuk semula jadi.

Untuk menyediakan topeng al, anda akan perlu: 1 besar. sudu jus segar lidah, 1 besar madu, 1 sudu jus segar bawang, 3 besar. sendok minyak burdock. Panaskan campuran mandi air dan memohon untuk rambut akar. Membuang di atas kantong plastik dan bungkus dengan handuk. Topeng selama kira-kira 1 jam, kemudian bilas dengan air hangat dan lembut syampu penyelesaian.

Merebus melukakan hati dan ibu dan ibu-ibu tiri

Campurkan daun melukakan hati dan ibu dan ibu-ibu tiri di bahagian yang sama. Setiap Cawan campuran kering mengambil satu liter air. Tuangkan air mendidih ke atas herba dan biarkan ia minuman selama lebih kurang 10-15 minit. Ini sup membilas rambut setelah mencuci.

Meninggalkan ibu dan ibu tiri menguatkan folikel rambut dan membuang mati lapisan epidermis. Tapi jelatang membuat rambut Bersinar dan elastisitas.

Psikoterapi untuk rambut

Rambut penjagaan

Besar-nenek saya sering berkata bahawa rambut seperti anak-anak, mereka perlu menjaga, kasih sayang dan perhatian. Dari zaman kanak-kanak dia melatih saya untuk berbicara dengan rambutnya. Kusarankan semua orang yang tidak puas hati dengan rambutnya, meminta maaf padanya untuk anda menyakitkan pemikiran dan kata-kata. Cuci, sikat rambut anda dengan cinta dan kasih. Pujian mereka, dan membuat mereka pujian sesering mungkin, dan kemudian suatu hari anda akan terkejut oleh bayangan cermin.

Ini adalah kunci untuk kecantikan, kesihatan dan kilau rambut anda. Yang paling penting tidak malas dan menggunakannya sesering mungkin!

Sebenarnya, rambut penjagaan tidak apa-apa tugas yang sulit. Anda hanya perlu untuk menjadikannya kebiasaan dan kemudian ini, pada pandangan pertama, yang membosankan prosedur, akan menghabiskan masa menyenangkan.

14.09.2018