Bagaimana untuk memulihkan rambut selepas pewarna: 8 Terbukti ubat

Setiap wanita yang ingin menjadi cantik dan wajar, perlu rapi, berkilat, rambut yang sihat. Dengan demikian, ia membantu pelbagai kulit-produk penjagaan, cat semua warna, profesional dan tukang gunting, dan berkesan, menggambarkan bagaimana untuk memulihkan rambut selepas pewarna atau mengerinting.

Kualiti lukisan secara mendadak boleh menukar imej seorang wanita dan meningkatkan harga diri dia. Tetapi tidak semua jalan keluar dengan cara ini mudah untuk memperbaiki penampilan, ia dikenali yang prosedur merosakkan rambut.

Rambut

Apakah bahaya untuk cat

Kerap pencelupan menyebabkan rambut untuk menjadi lebih kering dan rapuh, penipisan boleh mula jatuh keluar. Di samping itu, prosedur ini boleh memprovokasi ketombe, yang merosakkan bukan hanya penampilan tetapi juga mood.

Punca kemerosotan rambut adalah hidrogen peroksida dan ammonia termasuk dalam komposisi cat. Ini bahan tetap boleh membuat keriting rapuh, membosankan dan tidak bermaya.

Dalam rangka untuk menghindari ini, ia adalah perlu untuk berhati-hati memilih cat. Ia adalah yang terbaik untuk membeli alat profesional, yang mengandungi vitamin, protein dan ekstrak tumbuhan, menyediakan perlindungan kesan pada prosedur.

Baik dipilih cat tidak akan hanya memberikan rambut yang warna yang diinginkan, tapi juga membuat mereka lebih jinak. Itulah sebabnya lukisan harus meninggalkan untuk tuan yang berpengalaman dan dia akan membantu anda memilih yang paling sesuai alat dan betul-betul akan mematuhi teknologi pewarnaan.

Sejak membahayakan tidak hanya cat, tetapi juga radiasi ultraviolet, sering menggunakan pengering, salah atau tidak teratur peduli, selepas prosedur yang anda perlukan terutama perhatian baik dari rambut anda. Baik dan tetap penjagaan dengan cepat akan menghapuskan bahaya yang disebabkan, memulihkan struktur rambut, menguatkan mereka.

Tip menjaga rambut berwarna

Untuk mewarnai rambut bukan karena mereka penipisan dan kehilangan serta ketombe, anda perlu untuk mengikuti aturan sederhana:

 1. Kerap permohonan mana-mana cat melanggar struktur rambut, jadi penjagaan harus fokus pada pemulihan.
 2. Tidak pewarna rambut anda dalam bulan-bulan musim panas ketika mereka terdedah kepada serius luar pengaruh (cahaya matahari).
 3. Selepas mengotorkan anda harus menggunakan alat penjagaan kulit yang direka khas untuk jenis rambut (syampu, dan pelembap).
 4. Untuk menyikat membeli sikat kayu khas dari penggunaan keras dan logam tajam atau plastik sikat harus ditinggalkan.
 5. Anda tidak boleh sikat rambut yang basah, jika apa-apa yang perlu, hanya menggunakan sikat gigi beberapa.
 6. Cuci rambut anda 1-2 kali seminggu setelah mencuci rambut anda ia tidak wajar untuk membuang, anda hanya perlahan-lahan memerah mereka dan bungkus dengan handuk.
 7. Untuk sihat rambut asli pengeringan adalah lebih baik, oleh itu, untuk meninggalkan menggunakan pengering rambut, menyetrika dan plat.
 8. Tidur dengan kepala basah juga tidak dikehendaki: jadi rambut ini sangat keliru dan rosak, menyebabkan kering berakhir.
 9. Pewarna dan mengerinting tidak serasi antara prosedur ini pasti tidak kurang dari sebulan.
 10. Pelbagai dan pelembap berubah setiap 1,5–2 bulan untuk menghindari pembiasaan.
 11. Nutrisi yang baik dan vitamin untuk rambut menyumbang untuk keindahan rambut.
 12. Musim panas rambut perlu dilindungi dari radiasi ultraviolet menggunakan penutup kepala. Di musim sejuk dari frost untuk melindungi mereka topi.

Rakyat untuk memulihkan dicelup rambut

Lebih banyak dan lebih moden wanita memilih obat tradisional, menolak pembelian kosmetik. Buatan sendiri peduli, terkumpul selama berabad-abad, akan segera mengembalikan selepas permohonan seperti rambut dan akar rosak. Dana ini mempunyai sebuah komposisi asli, mereka ada dan berkesan.

Topeng kuning telur, castor, alkohol dan vitamin

Komposisi:

 • Kuning telur – 1 PC.
 • Castor – 1 sudu
 • Vitamin a – 1 ampul
 • Alkohol – 0,5 sudu.

Permohonan:

Benar-benar kacau semua bahan dan GOSOK campuran ke kulit kepala dengan kapas. Kemudian membungkus kulit kepala dengan bungkus plastik (atau memakai topi plastik), dan di atas bungkus handuk. Simpan alat 1 jam, kemudian mencuci kepala dengan syampu.

Yogurt topeng

Yogurt topeng

Memohon yogurt pada rambut yang baru dicuci bersama-sama mereka seluruh panjang, serta berhati-hati GOSOKKAN ke kulit kepala. Atas bungkus dengan filem berpaut dan handuk. Bilas melalui 40-50 minit dengan air panas.

Penyerapan bijaksana, melukakan hati dan pisang

1 besar herba campuran mengambil 1 Secawan air mendidih. Biarkan selama 1 jam, maka ketegangan. Benar-benar GOSOK infusi ke kulit kepala 2 kali seminggu.

Merebus kulit kayu oak dan mengupas bawang

Bahagian yang sama campuran kulit kayu oak dan kupas bawang. 1 Cawan koleksi mengambil 1 liter air mendidih. Masak dengan api kecil untuk 1 jam. Merebus disapu ke kulit kepala 2 kali seminggu.

Burdock untuk rambut pemulihan

Burdock harus disapu ke belahan antara lembar 1 kali seminggu. Atas bungkus dengan filem berpaut dan meninggalkan untuk beberapa jam, kemudian bilas dengan air panas dan syampu. Terus rawatan selagi rambut tidak datang kembali Bersinar.

Minyak topeng

Komposisi:

 • Burdock – 1 sudu
 • Castor – 1 sudu
 • Palm – 1 sudu

Permohonan:

Untuk menggabungkan minyak dan panas di air mandi, setelah yang menggunakan campuran pada rambut dan bungkus kulit kepala dengan filem berpaut dan handuk. Tinggalkan campuran semalaman (atau setidaknya untuk beberapa jam). Kemudian bilas dengan air panas dan syampu.

Hanya dengan bantuan rakyat untuk memulihkan rosak apabila mengecat rambut, tidak cepat berjaya. Untuk mempercepat proses itu, anda boleh menggunakan farmasi alat-alat.

Alat farmasi

Banyak bertanya-tanya bagaimana untuk memulihkan rambut selepas pewarna dengan bantuan farmaseutikal ubat-ubatan. Rahasia adalah mudah: mereka perlu menambah dalam topeng atau pelembap. Untuk tujuan ini, sesuai vitamin a dan b Dalam kapsul, penggunaan yang akan menguatkan akar menyuburkan rambut dan mencegah kehilangan rambut.

Juga di farmasi anda boleh membeli kastor, burdock, dan kosmetik yang lain pati, yang adalah bertujuan untuk mengembalikan dan memulihkan rambut rosak. Minyak kosmetik sering digunakan sebagai alat berdiri sendiri, penting ditambah 1-2 titik dalam syampu, topeng atau dingin.

Ini farmaseutikal peralatan yang murah dan mudah digunakan. Mereka biasa menggunakan akan memberikan rambut kesihatan dan Bersinar.

Alat profesional

Banyak orang-orang lebih suka profesional produk rambut, boleh membawa rambut dalam keadaan yang baik untuk tempoh yang singkat.

Alat profesional

Kebanyakan syarikat yang menghasilkan pewarna rambut, dan kulit peduli produk yang direka untuk dalam pemulihan. Komposisi dana ini biasanya terdiri dari protein dan ekstrak dari tumbuh-tumbuhan, membolehkan proses pemulihan jauh dipercepatkan.

Untuk pemulihan yang paling berkesan, anda harus membeli dan gunakan syampu, dan pelembap baris yang sama. Ia sukar untuk mengatakan terlebih dahulu, bermakna apa-apa kosmetik garis akan berusaha yang terbaik.

Ternyata diri anda dengan trial and error dalam ujian dana pada dirinya sendiri, atas nasihat teman-teman dan penata rambut. Ketika anda membeli alat-alat, ia adalah perlu untuk belajar komposisi dan arahan untuk digunakan, hanya mengikuti beliau.

31.08.2018