Topeng untuk rambut rosak mengembalikan

Yang hanya tekanan dan ujian tidak subjek untuk kami tresses. Gaya harian, mengerinting dan meluruskan, mengotorkan, perubahan warna, mencuci cat dan teduhan lembar dalam warna yang berbeda, semua eksperimen ini mempunyai kesan yang negatif pada keadaan rambut. Hasilnya, kita tidak lagi mendapatkan rambut impian anda, dan kering, rosak, lemah dan berpecah rambut. Hanya menarik perhatian untuk negatif kesan-kesan semua ini manipulasi, kita mulai berpikir tentang bagaimana untuk menumbuhkan rambut, mengembalikan bekas kesihatan, kecantikan dan Bersinar.

Walaupun banyak rawatan yang ditawarkan oleh kecantikan dan trichologists, anda dapat mengembalikan rambut anda di rumah. Ini akan mengambil beberapa waktu, kesabaran dan tetap permohonan cat, yang dibuat sendiri dan hanya bahan-bahan alami.

Mekanikal kerosakan kepada helai

topeng untuk segera rambut pemulihan

Banyak wanita yang menolak untuk menggunakan pengering, seterika, lilin dan mousse untuk gaya, kadang-kadang kau bertanya-tanya, kenapa mereka pudar keriting menjadi rosak dan rapuh. Sebenarnya sebab itu sangat mudah. Untuk orang-orang yang tidak meletakkan keriting setiap hari, ada beberapa cara untuk membuat rambut. Banyak menggunakan pin Bobby, logam barrettes dan jepit rambut. Mereka adalah alasan untuk ini keadaan rambut.

Satu lagi sangat biasa faktor yang menyebabkan kerosakan keriting -; tidak wajar memberus logam berus urut. Juga, banyak wanita cenderung untuk segera berus helai. Sering sangat kusut lembar cepat dan kuat agresif mencoba untuk membongkar apa yang rambut tidak hanya rosak, tapi juga mulai jatuh keluar.

Apa yang perlu dilakukan? Pertama, kau harus mengganti semua logam klip pada lembut atau meninggalkan mereka sama sekali. Tidak sesuai sebagai band rambut dengan manik-manik kecil dan unsur-unsur hiasan lain. Sikat rambut yang rosak harus sangat berhati-hati dan tepat. Ia adalah lebih baik untuk membeli sikat asli bahan-bahan.

Minyak panas untuk rambut rosak

Jika anda tidak tahu bagaimana untuk pulih dengan cepat di rambut, topeng ini adalah untuk anda. Ia memberikan sangat cepat dan kesan yang boleh dilihat dengan penggunaan setiap hari.

Untuk persiapan perlu:

 • 3 besar minyak zaitun (anda bisa menggunakan burdock atau jarak);
 • 1 sudu madu.

Semua bahan-bahan perlu dicampur di dalam bekas kaca dan membawa ke mendidih. Biarkan campuran sejuk sedikit untuk suhu 50-40 derajat, selepas yang digunakan untuk mengeringkan keriting. Untuk pengedaran seragam topeng pada lembar disarankan menggunakan sikat kayu dengan gigi beberapa. Di kepala untuk memakai topi plastik dan bungkus dengan handuk. Selepas 15-20 menit mencuci rambut anda dengan sampo.

Penyalahgunaan haba alat untuk gaya rambut

Ini adalah salah satu yang paling biasa menyebabkan kerosakan kepada tresses. Di bawah suhu yang tinggi kelembapan dari rambut menguap, lembar menjadi kering, membosankan dan keriting. Pada masa rawatan harus meninggalkan haba alat gaya.

Untuk memulihkan rosak oleh suhu yang tinggi keriting ideal pelembab topeng.

Chamomile dan madu

Topeng yang berisi madu, dengan yang biasa menggunakan mungkin sedikit meringankan rambut. Jika warna rambut yang sangat penting untuk anda, mempertimbangkan fakta ini.

Untuk menyediakan cara anda perlu untuk mengambil:

 • 1 sudu. bunga chamomile kering;
 • 100 ml air mendidih;
 • 1 sudu madu.

Bunga tuangkan air mendidih dan letakkan di atas api. Suku jam selepas mendidih sup tambah madu. Sup yang terhasil adalah sejuk, ditapis dan digunakan untuk helai basah. Setelah setengah jam mencuci rambut anda tanpa syampu.

Burdock

Sangat efektif dalam hal rambut yang rosak oleh api rawatan. Persediaan cukup mudah dan tidak memerlukan perbelanjaan besar. Untuk memohon anda hanya perlu seminggu sekali. Dalam usaha untuk mengembalikan rambut di rumah, berbasis minyak, anda perlu menambah lebih banyak dari bahan-bahan ini:

 • 3 sudu burdock;
 • 2 kuning telur;
 • 1 sudu koko serbuk.

Campuran untuk menjaga keriting untuk sekurang-kurangnya satu jam, maka bilas dengan penyelesaian air dengan cuka. Untuk mengelakkan bau yang tidak menyenangkan, bukan cuka menggunakan jus lemon.

Pastikan topeng tidak memukul protein. Di bawah tindakan suhu yang tinggi, cepat-cepat dia digulingkan pada rambut dan selepas itu sangat sukar untuk mencuci

Memulihkan rambut selepas pemutihan

memulihkan rambut selepas pemutihan

Rapuh, keriting terkawal -; ia tidak terpisah; teman penjelasan. Untuk mendapatkan kunci rosak akan mengambil banyak waktu dan usaha. Jika mengekalkan rambut yang indah adalah lebih penting daripada imej baru, anda akan harus membuat pengorbanan: untuk meninggalkan karang kau dengan apa-apa cara dan lupa tentang lukisan.

Di sini anda dapat mencapai hasil yang sangat baik dengan permohonan buatan sendiri topeng, tapi itu akan mengambil lebih daripada satu bulan. Untuk memulihkan keriting di rumah, kami sarankan berikut:

 • syampu untuk memilih syampu organik itu tidak mengandungi silikon, berbahaya alkali dan minyak wangi;
 • masukkan alat untuk penjagaan rambut vitamin cecair dalam kapsul E, A, D6 dan Th 12, yang dijual di farmasi dan murah. Campurkan dengan syampu segera sebelum menggunakan atau digunakan pada lembar sebelum mencuci;
 • bukannya balsem atau dingin, gunakan bilas-mint sup untuk memasak yang anda perlu 3 sudu mint boleh mendesak mendidih di air selama satu jam. Tuangkan sup ke mudah bekas dan berenang rambut selama 5 minit.

Memulihkan rambut selepas pemutihan

Tetap perubahan warna membawa kepada keadaan yang mengerikan untuk rambut. Mengembalikan mereka di rumah yang sangat sukar. Banyak orang yang tidak mempunyai kesabaran dan mereka pergi ke salon. Tetapi jika anda bersedia untuk bekerja keras membawa keriting ke kanan rumah, boleh saya cadangkan 2 kuat dan rambut yang sangat berkesan topeng.

Topeng dengan lidah

Topeng ini ;mata mengubah rambut keriting. Selepas permohonan hanya bisa iri rambut.

Ini adalah yang sangat murah dan sangat berkesan, yang mana anda akan memerlukan:

 • 1 besar lidah jus;
 • 1 sudu castor;
 • 1 sudu madu.

Semua bahan-bahan perlu dicampur sampai dengan massa seragam, memakai kulit kepala pergerakan urutan, selepas yang baki dana diedarkan seluruh panjang lembar. Setelah setengah jam mencuci rambut anda dengan berjalan air hangat tanpa menggunakan shampoo.

Topeng berwarna inai

Topeng ini adalah sesuai bukan hanya untuk membaiki rosak tresses tetapi juga jauh menguatkan mereka. Anda boleh menggunakan inai sebagai alat berdiri sendiri. Tetapi jika anda tidak tahu bagaimana untuk mendapatkan rambut kepadatan, tambah dicairkan untuk konsistensi yang dikehendaki, campuran merebus jelatang. Tetap menggunakan topeng ini akan membantu membuat kunci yang sangat indah, mengembalikan elastisitas, memulihkan struktur rambut yang rosak dan membuat rambut tebal dengan menambah jumlah visual untuk lembar, dan dengan menebalkan setiap individu rambut.

Tips berguna

Setelah membaca artikel kami, anda tahu bagaimana untuk cepat memulihkan rambut di rumah. Tetapi di luar teknik asas, saya ingin fokus pada beberapa titik. Pelaksanaan mereka akan menguatkan kesan rumah memulihkan keriting.

 1. Untuk membuat topeng dan lain-lain rumah untuk penjagaan rambut tidak menggunakan peralatan logam dan barang-barang. Pasti di setiap rumah ada kaca atau keramik memasak, yang untuk tujuan ini akan menjadi yang paling selamat datang.
 2. Jangan cuba ;untuk menutup split berakhir dengan cara yang berbeza. Hal ini sangat sulit untuk membuat pemilik rambut yang sihat, belum lagi orang-orang yang rambut memerlukan pemulihan. Betul-satunya solusi akan kerap bulu di luar panjang rambut keriting beberapa inci.
 3. Topeng buatan sendiri cukup efektif. Tetapi ia adalah penting untuk melihat ukuran. Jangan cuba untuk menggunakan segala cara, seperti keriting ada lagi dilihat sebagai komponen yang berguna. Memilih yang paling sesuai topeng atau merebus dan selalu menggunakan mereka, menurut cadangan resep.
 4. Setiap 4-6 bulan untuk mengubah cara untuk menjaga kunci (topeng, syampu, dingin). Berterusan menggunakan merek yang sama membawa kepada penurunan di keberkesanannya. Tapi kita tidak harus sentiasa berubah dan topeng, kerana ia adalah mungkin untuk mencapai kesan yang bertentangan.
 5. Melakukan tetap pijat kepala. Ambil ini prosedur 5-10 menit sehari. Anda juga boleh melakukan urutan, yang bulat cahaya usul dengan pad jari dari leher ke duniawi dan frontal bagian kepala, sementara mencuci rambut.

Kami mencoba untuk menjawab pertanyaan mendasar bagaimana untuk membaiki di rumah rambut tanpa perlu ubat mahal dan prosedur. Jika anda membuat cadangan kami untuk asas peraturan dan akan tanpa bertanya menjalankan, pastikan anda mendapatkan rambut impian anda.

Ciri-ciri permohonan topeng untuk kering dan rambut yang rosak

ciri-ciri topeng untuk rambut rosak
 1. Topeng untuk rambut rosak sering telur, madu, produk susu. Jika anda memilih resep ini, panas komponen melalui oven atau mandi air untuk 45 derajat.
 2. Sebelum pertama menggunakan membuat ujian untuk mengesan reaksi alergi. Sebahagian daripada memohon belakang telinga, rendam ketiga jam dan keluarkan. Dalam ketiadaan bintik-bintik merah dan jerawat dan memulai prosedur.
 3. Ia adalah mustahil untuk mempersiapkan rumah pemulihan untuk penggunaan masa depan. Menggunakan topeng segera setelah mencampurkan semua bahan-bahan. Hanya memilih bahan-bahan segar, yang dipelihara semua enzim yang bermanfaat.
 4. Dalam kes di mana topeng mengandungi putih telur, minyak asli atau perubatan udara, tidak panas campuran. Jika tidak, telur akan mengental dan minyak akan kehilangan sifat-sifatnya.
 5. Pastikan bahawa anda telah blender atau penggiling, alu, mortar, kayu dan perlu bekas kaca atau keramik. Banyak perlu untuk membawa kepada keseragaman sebelum permohonan.
 6. Hampir semua menggiatkan topeng harus digunakan pada rambut kotor. Untuk alasan ini, adalah lebih baik untuk tidak mencuci rambut saya selama 2 hari sebelum prosedur. Untuk yang terbaik lekat, basahkan lembar dengan air semburan.
 7. Pemulihan rambut mengambil tempat di dalam akarnya dan struktur rambut. Pertama, memohon topeng kulit kepala, melakukan lima minit urut. Kemudian meregangkan komposisi untuk tips. Pastikan untuk membuat kesan haba dengan berpaut filem.
 8. Topeng berdasarkan asli minyak dan yogurt boleh menahan sehingga 7 jam, jadi ia adalah lebih baik untuk meninggalkan pasukan pada waktu malam. Tempoh semua dana yang lain dalam jarak 30;60 minit.
 9. Sebagai cara curahan lebih suka sedikit hangat air dan syampu tanpa parabens, silikon, sulfat. Selain memohon balsem untuk mencapai hasil yang lengkap.
 10. Untuk tempoh terapi, ia adalah wajar untuk meninggalkan menggunakan alat yang beroperasi pada suhu yang tinggi. Jika tidak, kurangkan kelajuan ke minimum.
21.08.2018