Kondisioner rambut. Prinsip operasi

Penghidratan adalah kata kunci dalam ilmu kecantikan. Penghidratan perlu bukan hanya kulit, tapi rambut adalah wajib. Persekitaran yang buruk, pemanasan, air keras – semua ini negatif faktor meletakkan penghidratan di barisan hadapan. Setelah semua, hal pertama yang kehilangan organisma hidup, mengalami luar pencerobohan – kelembapan! Serta kulit, rambut, mengalami dehidrasi, jadi penghidratan adalah sangat penting bagi mereka. Jika tidak kelembapan rambut dipanggil dingin.

kondisioner rambut,

Apakah rambut dingin

Udara dingin tidak terapeutik dadah, fungsinya adalah semata-mata kosmetik. Selain membasahkan permukaan rambut dan mencegah tambahan kehilangan asli kelembapan, dingin lancar lapisan atas setiap helai. Lapisan ini adalah hampir selalu rosak. Kecuali untuk menonjol skala kutikula yang mempunyai sifat untuk membuka semua di bawah persekitaran kimia dan apabila dalam hubungan dengan air panas, pada permukaan rambut, banyak retak dan kerosakan kepada mekanikal asal. Udara dingin bertindak sebagai dempul, lem "sisa kain" rambut dan hasilnya, rambut bermula untuk mencerminkan cahaya, berkilat dan tidak kusut. Tapi ini ikatan hanya kosmetik perbaikan. Sekali dan untuk semua untuk memulihkan permukaan kelancaran rambut tidak boleh hanya udara dingin tetapi bahkan peluru ajaib. Rambut bukan bahan hidup. Ia adalah penting: 100% rambut yang sihat mampu menahan bahkan keadaan yang teruk. Tetapi jika permukaannya adalah awal untuk memecahkan, dia semakin lemah, dan di mana ada satu retak, dalam sebulan, mereka akan punya selusin. Oleh itu, awal dan tetap "dempul" rambut yang perlu. Jadi kosmetik dingin diperlukan bukan hanya untuk memulihkan kilau, tetapi juga untuk perlindungan dalam jangka panjang.

Doktor-trichologists menyarankan untuk menggunakan rambut dingin setiap hari. Udara dingin perlu untuk apa-apa jenis rambut. Bahkan jika anda rambut berminyak, pelembab kesan yang betul bersaiz udara dingin akan mendapat manfaat mereka. Hari ini yang paling syampu mengandungi tambahan dengan dingin, jadi itu kelembapan rambut yang berlaku semasa mencuci, tapi itu tidak cukup. Untuk kering dan berminyak, kurus dan tebal, lurus dan rambut ikal dingin dibuat dengan kekuatan yang berbeza pelembab tindakan. Rambut berminyak dingin, seperti yang mereka cenderung untuk menjadi kurus dan sensitif. Penghidratan yang baik diperlukan dan rambutnya keriting kerana oleh alam semula jadi mereka adalah kering. Menggunakan produk rambut atau cahaya cuti-in conditioner-peduli. Untuk keras kering rambut harus memilih yang lebih sengit bermaksud: jadi udara dingin dengan pelembab kesan mengandungi ramuan aktif (panthenol vitamin B5) yang tembus jauh ke dalam rambut.

Jenis dingin tambahan – banyak. Kualiti ubat yang digunakan tumbuhan atau silikon nipis struktur. Peralatan yang murah sering menggunakan mudah polimer asal tiruan. Bukan untuk mengatakan bahawa ia adalah benar-benar buruk, kerana fungsi mereka udara dingin melakukan. Tapi ada risiko pengumpulan molekul polimer dalam mulut folikel rambut, yang berarti meningkat pejabat dan perlahan pertumbuhan rambut. Output adalah untuk menggunakan jumlah yang lebih kecil dingin, tidak memohon dekat dengan kepala permukaan dan pada akar, cobalah untuk mencuci rambut anda setiap hari, gunakan mengelupas syampu.

Molekul-molekul dana dengan kesan dingin telah kecil positif listrik. Seperti yang anda tahu, rambut telah negatif bayaran, dan dalam kawasan di mana struktur mereka adalah mekanikal patah, tuduhan ini adalah lebih. Dingin molekul tertarik untuk batang rambut, sama rata di lancar kawasan dan mengisi celah-celah dan liang dalam lapisan atas rambut. Oleh itu, antara lain, meneutralkan negatif electric charge rambut – ada elektrostatik kesan.

Kumpulan lain dingin agen. Mereka telah tiada elektrik yang bertanggungjawab, tujuan mereka adalah untuk menguraikan dan membuat rambut lagi terkawal. Fashion tahun baru-baru ini – bahan silikon. Ini tambahan tidak larut dalam air dan memberikan rambut berkilau, sementara memiliki disebut kesan perlindungan. Tetapi dalam beberapa itu dingin akan perlu untuk mendapatkan syampu khas, tetap syampu tidak dibersihkan silikon partikel, mereka pula berkumpul di dalam rambut, dan menimbulkan masalah tertentu.

Udara dingin untuk digunakan sehari-hari adalah dasar untuk penjagaan rambut yang betul. Mereka disarankan untuk semua orang, tidak kira jenis rambut. Mereka tidak perlu berendam rambut, jadi menggunakan ia tidak akan mengambil banyak waktu.

Cuti-in conditioner adalah ringan alternatif untuk udara dingin untuk digunakan setiap hari. Sesuai untuk rambut berminyak. Sangat mudah untuk digunakan pada rambut pendek. Sering cuti-in conditioner adalah bahan berkrim, atau, seperti yang ia dipanggil, cecair dalam botol spray. Krim dingin harus digunakan dalam jumlah yang kecil, pertama dalam lembar, kemudian berakhir.

rambut

Beberapa peraturan menggunakan dingin.

Udara dingin tidak topeng, jadi untuk mengekalkan rambut tidak perlu. Melanda, sama rata dan yang sama adalah benar-benar dibersihkan. Tambahan udara dingin berlama-lama di permukaan rambut, jadi mereka tidak perlu masa untuk mendapatkan di dalam. Jangan GOSOK dingin ke kulit kepala. Udara dingin digunakan hanya untuk rambut.

Jika dingin kata untuk bilas – selalu bilas. Ingat! Bahkan sangat baik udara dingin tidak mampu, sekurang-kurangnya untuk sementara gam bercabang, dan ia tidak dengan reflexed skala. Tetapi menggunakan udara dingin, tentu saja, menghalang bercabang, setelah semua, sebelum membelah bulu "menderita" lebih lama daripada biasa.

21.08.2018