Tips pakar dalam penjagaan rambut

Rambut yang cantik adalah salah satu komponen utama imej. Bagaimanapun, untuk gaya rambut anda jika mereka lemah atau tanpa, hampir mustahil. Untuk lembar sihat, licin dan terkawal, anda perlu untuk mematuhi peraturan profesional dan untuk menggunakan alat istimewa.

rambut yang cantik

Tidak seperti yang besar-besaran pasaran

Yang menawarkan pelbagai peduli kosmetik untuk rambut. Itu semua jenis syampu, pelembap, dingin, semburan, topeng dan banyak lagi. Apabila anda pilih alat tertentu, ia adalah penting untuk menyadari tujuan penggunaannya.

Kosmetik biasa untuk pelbagai pengguna fokus pada membersihkan kotoran dan permukaan peduli, dan dibagi menjadi beberapa jenis bergantung pada jenis kulit kepala. Terdapat apa-apa cara, yang ditunjukkan untuk digunakan setelah mengotorkan, kekeringan dan pecah. Bagaimanapun, menggunakan produk pasaran massa telah tiada kesan berkilat dan rambut seperti sutera jika anda hanya tidak memiliki ciri-ciri ini oleh alam semula jadi.

Produk profesional yang berbeza dari yang biasa yang lebih tinggi kepekatan aktif dan bahan-bahan yang terbaik kualiti mentah bahan yang digunakan, di mana selepas permohonan hasil yang berkesan. Perbezaan terletak di lebih besar pengkhususan kosmetik profesional.

Formulasi yang berbeza boleh mempengaruhi ketebalan, Bersinar, kelancaran, penuaan rambut, untuk melembabkan dan menyuburkan mereka. Sering tugas utama profesional penjagaan adalah pemeliharaan dan pemulihan warna rambut yang rosak selepas pencelupan atau penyegaran.

Kualiti kosmetik mempunyai kegunaan tertentu sendiri. Untuk menjaga adalah yang paling efektif dan sesuai, anda harus berunding dengan penata rambut. Pakar akan memberi nasihat apa lingkungan penjagaan adalah lebih baik untuk memilih dan bagaimana untuk menggunakannya dengan betul.

Sila ambil perhatian! Tertumpu dana tidak disarankan untuk memohon pada rambut setiap hari karena ia adalah berat badan mereka.

Kelebihan kosmetik profesional:

sebelum dan setelah
 • seperti industri kecantikan berkembang sangat cepat, pengeluar high quality produk terus update dan memperbaiki mereka kosmetik produk dan membangun yang baru dan berguna komposisi;
 • kehadiran dalam komposisi kosmetik kualiti mencuci pangkalan, minyak berkhasiat, protein, koenzim Q10, omega-3 lemak, arginine, kolagen dan lain-lain nutrisi;
 • kecekapan tinggi;
 • keupayaan untuk memulihkan rambut di rumah;
 • selepas menggunakan alat profesional kunci kelihatan sehat, berkilat dan lebih padat, mereka lembut untuk disentuh dan mengekalkan kekenyalan;
 • kecekapan (biasanya produk kecil aliran, dan ia dijual dalam jumlah yang besar).

Narapidana:

 • kos yang tinggi;
 • yang perlu untuk membeli seluruh kit untuk menerima pembuat kesan, kerana prinsip operasi garis di interaksi antara berkaitan dengan komponen dan ekstrak;
 • kesukaran membeli-belah di kota-kota kecil di dalam ketiadaan profesional kedai;
 • tidak organik senyawa, kehadiran sulfat, parabens dan silikon;
 • beberapa alat bertujuan untuk mencapai jangka pendek "hiasan" kesan, iaitu, yang mereka tidak membantu untuk menyelesaikan masalah, hanya topeng itu.

Tanda-tanda untuk menggunakan

Pengeluar kosmetik profesional setiap tahun melepaskan baru garis rambut peduli. Dana itu boleh menggunakan pemilik rambut, poros, berwarna, keriting, kering, nipis, Matang, keras, kurang jumlah, dan lain-lain.

Komposisi setiap produk profesional dibangunkan ketat di bawah solusi untuk masalah tertentu dan berkesan menangani ini, untuk alasan ini, antara tinggi kualiti kosmetik untuk memenuhi bermakna "2-in-1".

Untuk memilih seorang profesional kulit dan cermin solek dalam hal apabila rambut secara sihat, lembut dan tebal, seperti yang ia menghormati halangan lipid kulit kepala. Produk massa pasar, sebaliknya, lebih masa boleh merosakkannya dan membawa ke masalah seperti ketombe, cepat pencemaran, kekurangan jumlah asli, dan lain-lain.

Peraturan untuk menggunakan alat profesional

Syampu

penjagaan profesional

Membersihkan kulit kepala adalah yang pertama dan yang paling penting langkah dalam penjagaan rambut. Untuk membuat itu sebagai berkesan dan tidak terluka, anda perlu untuk ikuti saran profesional:

 1. Untuk mencuci kepala perlu pencemaran. Rambut cepat menjadi berminyak, dan mencuci mereka setiap hari atau setiap 2 hari, sedangkan tebal — setiap 3-4. Apabila memilih syampu dengan kualiti bagian pembersihan harian dari kulit kepala tidak akan membawa bahaya.
 2. Air untuk mencuci disarankan untuk rebus atau menapis, jika ini tidak mungkin, anda harus membayar perhatian kepada syampu yang meneutralkan kesan berbahaya keras dan berklorin air.
 3. Untuk membilas syampu adalah lebih baik untuk menggunakan air panas, panas boleh mencederakan rambut dan merangsang meningkat pengeluaran minyak rembesan. Untuk membawa darah segar dan nutrisi untuk kulit kepala perlu dicuci dengan air berbeza suhu (panas dan sejuk).
 4. Ia adalah baik untuk membersihkan kulit kepala dari kotoran dan mati kulit partikel, anda perlu gunakan syampu dua kali. Permohonan pertama dan mencuci bertujuan untuk pembersihan kotoran dan mati kulit partikel, dan kedua, untuk penetrasi lebih dalam dana dalam skala rambut.

Pelembap, dingin dan topeng

Tujuan utama adalah untuk memulihkan struktur rambut. Alat ini dibuat untuk semua jenis rambut, termasuk dicelup, rusak, dan lain-lain. Selepas permohonan lembar menjadi diurus, licin dan bersinar.

Permohonan aturan: apa pun tindakan satu telah topeng, kesannya bergantung pada permohonan yang betul. Pengeluar selalu tentukan di belakang pakej cadangan untuk penggunaan dana. Paling sering ia harus digunakan untuk membersihkan basah rambut, menyebar sepanjang panjang. Kulit kepala yang lebih baik untuk tidak menyentuh untuk mengelakkan pemberat lembar. Basuh topeng selepas 5-10 menit dengan air panas.

Anda harus mempertimbangkan peraturan permohonan. Pelembap perlu menggunakan setiap waktu setelah mencuci untuk meringankan memberus dan menjaga kesihatan rambut. Sejumlah kecil cura dana memohon kepada seluruh panjang lembar, dari akar untuk tip. Anda harus perlahan-lahan sikat kepala sikat untuk pengedaran yang lebih baik. Alat memegang kepala 1 untuk 5 minit dan mencuci off dengan air panas. Antara pelembap ada tinggalkan-dalam produk yang menyuburkan tresses sepanjang hari.

Peraturan menggunakan udara dingin:

 1. Udara dingin, tidak seperti pelembap digunakan untuk melindungi rambut dari pengaruh luar. Mereka kurang gizi.
 2. Memohon cara kosmetik perlahan-lahan dicuci lembar, tanpa menyentuh akar, bukan untuk kalah jumlah.
 3. Untuk mencuci dingin mesti selepas 1-2 menit, tergantung pada pengilang cadangan.

Minyak, semburan dan serum

Menggunakan minyak adalah cara yang bagus untuk menyelesaikan gaya dan memberikan tambahan rambut penjagaan dan perlindungan sepanjang hari. Untuk memohon, hanya hanya sedikit harus digunakan untuk seluruh panjang rambut, jika mereka tebal dan tebal, pemilik rambut halus untuk menghindari minyak pada akar dan kulit kepala.

Peraturan permohonan semburan: semburan bergantung pada jenis mereka. Cara untuk membuat jumlah digunakan hanya untuk akar kawasan, kemudian perlahan-lahan urutan itu. Atomizing semburan digalakkan pada jarak 15-20 cm dari kepala di helai basah. Selepas itu, mereka diletakkan di dalam pengering atau Papan.

Pemulihan atau semburan perlindungan harus digunakan untuk membersihkan, rambut yang basah sepanjang panjang. Ia adalah lebih baik untuk urut kulit yang lebih baik untuk tindakan yang bermakna.

Yang penting! Semburan untuk Bersinar dan melicinkan boleh digunakan untuk mengeringkan helai. Jumlah yang harus sederhana untuk mengelakkan ikatan.

Peraturan untuk menggunakan serum: betul menggunakan serum, kau perlu berhati-hati belajar cadangan pengilang. Sebagai contoh, serum dari jatuh keluar digunakan untuk seluruh panjang dan akar, dan musuh nombor semua, hanya pada tips. Juga berbeza kaedah permohonan: serum boleh digunakan untuk basah atau tidak, tetapi rambut bersih.

Sebelum memohon terbaik yang sedikit hangat, terram di tangannya. Selepas permohonan, ia adalah penting untuk melindungi kepala dan menahan dinyatakan pada bungkusan masa

Ampul dan cecair keratin

keratin

Ampul bertujuan dalam pemulihan rambut.

Ampul rawatan untuk kehilangan rambut dan rapuh rambut memerlukan pendekatan yang bertanggungjawab dan ketat pelaksanaan dari peraturan menggunakan, sebagai ubat ini.

Untuk pilih alat yang berkesan, kamu mesti berjumpa trichologist. Doktor akan menentukan tingkat kerusakan dan kehilangan rambut bergantung pada dos ubat terapeutik.

Memohon ampul komposisi, ia adalah disarankan untuk membersihkan lembap atau rambut kering, bergantung pada arah pada paketnya. Lebih masa menggunakan satu botol. Kandungannya perlu ratakan sepanjang garis perpisahan dan pergerakan urutan disapu ke kulit kepala. Jangan bilas, komposisi harus tetap di kepala sampai mencuci. Frekuensi dari penggunaan dan pertukaran dengan yang lain ampul (jika mana-mana) ditentukan oleh pembuat.

Keratin kesan pada pertumbuhan rambut struktur, menguatkan panthenol dan benih bunga matahari ekstrak melembutkan rambut dan menambah Bersinar. Peraturan permohonan: pekat keratin perlu menggunakan jarang, kira-kira 1-2 kali seminggu bergantung pada keadaan rambut. Ia tidak berat ke bawah lembar, jadi ia boleh digunakan untuk seluruh panjang akar bersih, lembap rambut, memberi tumpuan kepada berakhir. Untuk menyimpan apa-apa alat untuk hasil profesional ia adalah perlu 15-20 menit, kemudian bilas dan menggunakan dingin.

Sarcina dana

Peraturan untuk menggunakan busa untuk rambut: memohon untuk lembap rambut bersih. Bergantung pada panjang rambut jumlah alat yang digunakan harus menyerupai telur kecil (untuk pendek) atau big Apple (lama). Selepas menggunakan sarcina pengeringan.

Peraturan permohonan lilin untuk gaya: lilin — yang kuat simulasi alat. Mengedarkannya untuk perlahan-lahan. Tipis pendek rambut memerlukan agak sedikit wang, tebal dan lama – sedikit lebih. Sebelum gunakan SAPU lilin di tangan untuk membuatnya lebih mudah untuk memohon. Rambut harus kering atau lembap, bergantung pada arahan. Selepas memohon anda boleh mulai mengepak.

Cadangan profesional

tips penjagaan

Untuk sihat rambut itu tidak cukup hanya untuk memohon profesional solek. Penjagaan harus menyeluruh dan oleh itu perlu membayar perhatian kepada aspek berikut:

 1. Makanan. Makanan seimbang menyuburkan seluruh badan dan nutrisi yang mempunyai kesan positif pada kesihatan kulit, rambut dan kuku dari dalam. Diet harus termasuk kacang, avocados, ikan, dan sayur-sayuran, iaitu makanan yang kaya dalam vitamin dan omega. Jika makanan komponen yang berguna tidak cukup, anda juga harus minum tentu vitamin, untuk contoh, Vitrum bjuti, Centrum, masalah bagi Pakar.
 2. Makanan tambahan. Kesan yang baik pada badan akan memiliki sebuah resepsi bir ragi. Dalam komposisi mereka semua perlu vitamin dan bahan-bahan yang membantu normal mikroflora usus dan hormon, membersihkan badan racun.
 3. Perlindungan dari luar faktor. Rambut harus dilindungi dari sinar matahari menggunakan pelindung minyak, air panas dan memakai topi. Berehat di laut, anda perlu untuk melindungi dari air garam: rambut harus dicuci dengan air tawar dan menggunakan topeng berkhasiat. Untuk mengurangkan kesan negatif rendah dari suhu di musim dingin, ia adalah perlu untuk menyembunyikan rambut dalam pakaian dalam salji atau hujan, aktif menggunakan topeng dan serum.
 4. Kebersihan pribadi. Musim sejuk topi perlu dicuci setelah setiap 2-3 minggu karena mereka berkumpul minyak rembesan yang aktif bersembunyi di cuaca sejuk. Sikat lebih baik untuk memilih dari bahan-bahan asli dan mencuci dengan sabun dan air 1 kali seminggu. Sarung bantal dari bantal harus berubah setiap 3 hari, sejak disimpan kulit mati partikel dan kotoran, ia juga lebih baik untuk tidak menyentuh lembar dengan tangan anda dan tidak menipu pada jari-jari mereka.
17.08.2018