Rumah memulihkan rambut selepas pemutihan

Terang warna rambut sentiasa popular dan ini adalah mengapa wanita yang paling cenderung untuk menjadi blondes, pewarna rambut anda dengan warna-warna cerah. Seterusnya luntur rambut kehilangan semula jadi mereka kilau dan keindahan alam semula jadi, lembar menjadi menipis dan kering. Betul menyeluruh menjaga berwarna pirang membolehkan kau untuk mendapatkan semula kehilangan kesihatan tidak hanya rambut tetapi juga kulit kepala.

Memulihkan rambut selepas pemutihan di rumah

Ada beberapa cara menjaga rosak rambut:

 1. Khas kosmetik profesional: serum, sesuai syampu, pemulihan dingin;
 2. Tetap menggunakan topeng perubatan dan pelbagai rinsers';
 3. Berkala urut kepala;
 4. Secans bercabang lembar. Betul biasa menggunakan pemulihan resep akan membolehkan Anda, tanpa mengunjungi salon mahal untuk membuat rambut sihat dan menakjubkan.
pemulihan rumah

Asas peduli arahan:

 • Untuk memilih syampu, selaras dengan keadaan rambut.
 • Kami menyarankan menggunakan menggiatkan dingin untuk lembar rosak.
 • Bilas dan mencuci rambut anda sebaik-baiknya dengan air sejuk.
 • Bilas dengan merebus herba atau air atau jus lemon akan pergi untuk rambut dan kulit kepala hanya yang baik.
 • Ia adalah wajar seperti yang jarang mungkin menggunakan haba alat gaya.
 • Ia adalah lebih baik untuk menggunakan sikat kayu.
 • Sebulan sekali, ia adalah wajar untuk memotong tidak bermaya berakhir keriting.
 • Untuk melindungi rambut topi di mana-mana masa tahun.

Memulihkan rambut selepas pemutihan di rumah topeng

Buatan sendiri alam semula topeng adalah pembantu yang hebat dalam penjagaan rambut rosak. Asli komponen yang disertakan dengan sebarang rawatan topeng, mengandung banyak vitamin dan nutrisi ester. Jangan lupa tentang produk di meja kami yang mengandungi perlu untuk rambut dan kuku jejak unsur-unsur. Diet yang sihat telah sama-sama kesan yang kuat pada rambut yang rosak.

Topeng berwarna inai

Di kedai-kedai kosmetik dijual jadi yang tidak menonjol produk seperti yang berwarna pacar. Jadi inai, menyumbang untuk penutupan, terbentuk selepas perubahan warna skala. Oleh itu, permukaan rambut licin sepanjang panjangnya.

Persediaan topeng ini sangat mudah: mencairkan inai dengan air untuk dikehendaki ketebalan dan untuk mengedarkan pada semua panjang rambut. Biarkan 30 minit. Juga, bukan air, tambah herbal teh, ia akan menguatkan struktur rambut. Hasilnya topeng inai akan ketara dalam 2-3 aplikasi.

Dengan cognac

Untuk persiapan perlu 1 sudu asli madu, kuning telur satu, 1 sudu cognac baik. Memohon campuran pada rambut yang bersih, tutup dengan beg plastik dan handuk dan memegang kira-kira satu jam. Mencuci rambut topeng dengan air panas. Efektif untuk kekurangan kilau dan rambut tipis.

yogurt topeng

Topeng yogurt

Sedikit hangat yogurt digunakan di seluruh panjang lembar dan fricabis di akar. Memakai topi khas, bungkus dengan handuk dan terus selama satu jam. Mencuci syampu dengan air suam-suam kuku. Yogurt punya pelembab dan lembab kesan.

Topeng dengan mayonis

Campurkan 1 sudu. minyak zaitun dan mustard, tambah 1 sudu mayonis dan 0.5 sudu jus lemon segar. Sedikit calor dan mengedarkan melalui rambut. Hospitium menahan satu jam atau lebih seperti yang anda boleh dan mencuci tanpa syampu. Topeng yang berkesan untuk memelihara warna dan menghapuskan kuning.

Menenangkan pelembab dengan lidah

Sedikit jarak panas atau minyak zaitun, tambah aloe Vera segar dan jus alam madu, campurkan semua berhati-hati. Spread merata di atas seluruh panjang rambut dan benar-benar disapu ke rambut akar rapuh dan kulit kepala. Untuk melindungi dan memegang 30 min Kemudian bilas dengan air panas.

Ragi topeng

50 gr. kering ragi mencairkan 1 sudu air. Dalam ragi menambah protein dari telur dan pukul. Merata mendistribusikan di rambut dan pectine. Bungkus dan melindungi. Menahan topeng selama kira-kira satu jam. Cuci dengan syampu dan accende intus stupam merebus herba.

Vitamin topeng

Campuran yang dibeli di farmasi 5 kapsul vitamin, kuning telur satu dan 1 besar vodka. Ini campuran diedarkan dari rambut dan tahan selama kira-kira satu jam. Koktel menyuburkan lembar unsur-unsur berguna dan vitamin.

Memulihkan rambut selepas pemutihan di rumah minyak

Minyak yang berbeza yang sangat popular di penjagaan rambut rosak. Apa jenis minyak yang anda pilih bergantung pada jenis rambut dan hasil yang dikehendaki.

pemulihan minyak

Popular castor untuk rambut digunakan untuk mengeringkan rambut, terutama tips, sedikit panas. Topeng yang berkesan dengan tambahan telur dan madu dalam minyak ini.

Untuk memulihkan dan menguatkan folikel rambut sempurna sesuai burdock. Anda tambahkan sedikit minyak zaitun atau badam. Topeng itu disimpan tidak kurang dari 1 jam.

calor campuran minyak diambil di bahagian yang sama: alpukat, menyenangkan almond, peach, minyak zaitun, burdock, jojoba. Ia adalah wajar untuk menambah beberapa titik castor. Merata mendistribusikan melalui rambut. Berdiri sekurang-kurangnya dua jam, tetapi anda boleh meninggalkan topeng ini sepanjang malam. Prosedur ini adalah yang terbaik yang dilakukan 1 kali setiap 2 minggu.

Untuk memulihkan rapuh dan kering berakhir keriting adalah sempurna minyak kelapa. Terus sampai kau bosan, pra-terlindung. Anda boleh pergi dan pada waktu malam.

Teh Herbal

Herbal teh untuk rambut pemulihan selepas pemutihan di rumah tidak kurang efektif dengan penggunaan yang teratur.

Bayaran untuk membilas rambut setelah mencuci: Campuran di bahagian yang sama akar oak, bernilai ini memberi sumbangan, burdock, bijaksana. Mengambil masa kira-kira 2-3 sudu herba dan minuman 1,5 liter air mendidih. Mendesak setidaknya 20 menit dan accende intus stupam rambut.

Campuran herba chamomile atau kapur pencuci rambut yang indah, rambut tepu dengan asli mineral dan tidak mengandungi komponen kimia.

Perawatan kulit kepala ketika mengembalikan rambut selepas pemutihan

perawatan kulit kepala

Di rumah berjaya rawatan untuk rawatan kulit kepala. Untuk tujuan ini, 0.5 jam, memohon topeng jus bawang, lemon berair dan bawang putih segar dan beberapa titik minyak, sebagai contoh castor. Benar-benar campuran SAPU ke kulit kepala dan tutup standard skim. Bilas dengan air panas.

Kekerapan prosedur untuk memulihkan rambut yang rosak untuk menjaga. Untuk rawatan yang berkesan adalah wajar untuk menjalankan prosedur dua kali seminggu, menggunakan pelbagai cara.

Cuba versi berbeza topeng dan campuran, hasilnya akan menggembirakan anda dan lain-lain keindahan rambut pirang.

15.08.2018