Minyak kelapa untuk pertumbuhan rambut: bagaimana untuk menggunakan ini dan apa yang lebih baik untuk memilih

Sejak zaman kuno alat ini adalah populer di kalangan wanita di Mesir, Indonesia, Asia tenggara. Ia digunakan dalam kosmetik dan rakyat. Minyak yang dihasilkan dari pulp masak walnut, umur 8-9 bulan.

Asli dimurnikan minyak kelapa mempunyai agak tebal konsisten, pucat-kuning, kabur warna, dengan satu disebut kelapa bau. Lebih dekat untuk negatif suhu ia membeku dan mencair di +dibawah 25 darjah.

Perhatian! Dalam kosmetologi sering menggunakan minyak halus, yang telah fizikal yang sama ciri-ciri, bagaimanapun, lebih banyak warna telus dan mempunyai bau yang tajam.

Bagaimana untuk mendapatkan

Ada beberapa cara untuk mendapatkan minyak:

cocoes oleum
 1. Ditekan sejuk. Ini kelapa kelapa kering (daging) sebelum ini dikeringkan di bawah sinar matahari, dan kemudian uli. Untuk menekan kelapa kering gunakan manual mesin atau yang mekanikal unit. Minyak yang diperolehi di tangan tenun, lebih kualiti, tapi mahal. Dengan cara ini hasil 1 kg daging — 100 gr.
 2. Ditekan panas. Dalam cara ini, kering santan kelapa kering dipanaskan pada api. Kerana ini, isi dipisahkan dari minyak, yang merupakan produk siap. Dengan cara ini hasil 1 kg daging — 300 gr.
 3. Kaedah basah. Untuk kaedah ini, menggunakan kacang sebagai keseluruhan. Dengan mendidih lama nat, dengan penggunaan bahan kimia dan alat-alat mekanikal yang dihasilkan minyak kelapa. Bagaimanapun, cara ini jarang digunakan, karena kos yang tinggi peralatan teknologi dan kecil standard.

Sifat-sifat yang berguna

Kelapa cara mengandungi asid: laurik (50%), myritic (20%), palmitik (9%), perlindungan daripada bahaya alam sekitar (6%), Caprylic (5%), g (5%), sterinova, linoleik dan linolenik. Bersama-sama mereka jenuh kulit kepala dengan kelembapan, menggalakkan regenerasi sel epidermis.

Vitamin, E, K, R dan b, dan mineral (kalsium, man, fosfor, besi) menyuburkan rambut, mempunyai kesan antioksidan, mengisi struktur keriting dengan gizi, sebahagiannya mengembalikan struktur rambut, mendorong pertumbuhan rambut.

Jenis minyak

Minyak kelapa ditemui dalam dua jenis — halus dan dipoles, sebaliknya, mereka berbeza dalam pembuatan, iaitu, panas dan sejuk menekan. Minyak halus berarti bahwa ia telah dikenakan untuk rawatan tambahan untuk menghilangkan bau, memperbaiki penampilan, membuang bahan-bahan yang tidak diinginkan.

Utilis res

Cara yang sejuk menekan kualiti lebih baik daripada panas. Ia memelihara lebih zat, tetapi kerana lama proses pembuatan, mereka lebih mahal. Dimurnikan sejuk-ditekan cara yang dianggap paling berguna, tetapi berhati-hati, ia digunakan secara langsung untuk rambut atau di berakhir, dalam kontak dengan kulit kepala, ia berhenti kelenjar, yang menyebabkan rambut dengan cepat menjadi berminyak.

Majlis. Jika anda memerlukan alat untuk membuat topeng, ia adalah lebih baik untuk membeli halus, ditekan sejuk.

Bagaimanakah

Itulah apa yang alat yang indah ini boleh membantu rambut anda:

 1. Kerana vitamin dan mineral menggalakkan pertumbuhan rambut.
 2. Ia menyuburkan rambut. Kesan adalah terutama terlihat kering, rambut rapuh.
 3. Ia melindungi rambut dari sinar UV yang berbahaya dan lain-lain negatif faktor (angin, air berjalan, panas udara).
 4. Kelapa alat mengubah membosankan dan kasar rambut lembut, berkilat dan licin.
 5. Minyak telah penyembuhan: menghapuskan ketombe, kering, gatal-gatal.

Kontra

Ia dipercayai selamat untuk rambut, bagaimanapun, jangan lupa keanehan. Jika rambut itu tidak menyebabkan kerosakan apapun untuk membahayakan itu kulit kepala, menyebabkan gatal-gatal atau terbakar.

Juga berhati-hati ini berarti anda perlu menggunakan pemilik rambut berminyak, ia boleh memburukkan lagi keadaan, jadi gunakan adalah disarankan untuk mengelakkan perhubungan dengan kulit kepala.

Permohonan

Ada tiga pilihan bagi bagaimana untuk menggunakan alat ini:

 1. Untuk menggunakan minyak pada mencuci. Untuk melakukan ini, ia boleh dicampur dengan syampu atau rambut dingin. Ia adalah cukup untuk menambah di makeup anda 1 sudu setiap 250-300 gram syampu (dingin). Tidak perlu keterlaluan, jika tidak rambut dengan cepat menjadi berminyak.
 2. Minyak permohonan dalam bentuk murni pada rambut. Sebelum memohon ia adalah perlu untuk memanaskan karena pada suhu di bawah dibawah 25 darjah ia telah struktur yang kukuh. Jumlah wang yang bergantung pada panjang, ketebalan rambut, rata-rata 3-6 sudu. Sangat mudah untuk memohon minyak dengan sikat, jadi ia akan melindungi sama rata semua rambut, dari akar untuk berakhir. Selepas itu, rambut perlu untuk berkumpul di sekaligus, dan dari atas memakai penutup plastik. Selepas 2 jam, minyak boleh dibersihkan.
 3. Minyak kelapa boleh digunakan sebagai bahan tambahan dalam pelbagai rambut.

Rambut

Anggap paling popular resep topeng untuk pertumbuhan dan pengukuhan rambut.

Topeng untuk pertumbuhan rambut

Ini pilihan menggunakan menegangkan topeng, anda mesti: Capillus larva
 • campurkan dengan 2 sudu cairan minyak;
 • 1 clove dihancurkan bawang putih;
 • 1/25 sudu teh merah panas lada.

Campuran yang terhasil benar-benar disapu ke rambut akar.

Yang penting! Itu prosedur dalam kes yang sangat maju, perlu melakukan 2-3 kali seminggu selama satu bulan, kemudian lebih dari 1 kali dalam dua minggu.

Kelapa-madu

Ini resep menyuburkan, menguatkan dan menyegarkan rambut. Kita perlu:
 • 2 besar solid minyak kelapa;
 • 1 sudu madu.

Letakkan bahan dalam mangkuk kecil dan memanaskan air mandian. Selepas campuran menjadi seragam dan kental, tambah ke mana-mana penting minyak. Topeng yang sama rata di seluruh panjang rambut, setelah setengah jam bilas.

Pelembab untuk rambut kering

Alat ini ternyata menjadi sangat gemuk, jadi ia adalah disarankan hanya untuk rambut kering. Ada beberapa pilihan untuk topeng ini:

 • 2 sudu minyak kelapa dan 2 ayam kuning.
 • 2 besar minyak kelapa dan 1 sudu krim asam.
 • 2 besar minyak kelapa dan 2 sudu minyak zaitun.

Apa-apa di atas topeng resep, oleskan secara merata di seluruh panjang rambut dan bilas selepas 2-3 jam dengan syampu biasa.

16.06.2018